pühapäev, 6. juuli 2014

Mõnus maasikamagustoit karamelliste kaerahelvestega


See on üks ülimalt lihtne magustoit (retsept ilmus eelmisel laupäeval LP-s), mis sündis täiesti spontaanselt ... Plaanisin tegelikult valmistada järjekordset Eton Mess'i ainetel isetehtud besee ja kohupiimakreemiga desserti, aga kuidagi sattusid köögis silma alla kaerahelbed, niiet mõtlesin, et miks mitte proovida hoopis nendega ühte maiust;-) Tegelikult võib ju selles magustoidus kasutada juba valmis tehtud müslit, nt seda krõbedat või seda vürtsikat või siis hoopis ülihead pähklitega granola't.

Kodumaiseid maasikaid on ilmselt veel nädala või kahe jagu kindlasti saada, kui aga õnnis maasikaaeg läbi, siis võib magustoitu valmistada nt mustikate või vaarikatega, samuti mustsõstarde vm meelepäraste marjadega.

Kui aga isu maasikatest täis söödud ja sügavkülmas varud olemas, siis võib nendega teha ka mõnusat salatit, pista smuuti sisse või grillida; igasuguseid maasikatega magustoidu- ja koogi-ideid saab veel siit

Krõbedad kaerahelbed:
100 g kaerahelbeid
peotäis mandlilaaste
1 tl jahvatatud kaneeli
2 sl (pruuni) suhkrut
2 sl vedelat mett või suhkrusiirupit
3 sl õli
Sega kuivained omavahel läbi, seejärel lisa mesi või siirup ja õli ning sega korralikult läbi. Laota kaerahelbed ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ahjus 160 kraadi juures u 30 minutit paaril korral segades kuni kaerahelbed on muutunud kuldpruuniks. Lase jahtuda.
Kohupiimakreem:
200 ml vahukoort
3 sl suhkrut
300 g vanillimaitselist kohupiimapastat
maasikaid
Vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks. Sega vahu hulka õrnalt kohupiimapasta. Laota kreem kihiti röstitud kaerahelvestega 6 magustoidukausi või -pokaali vahel. Kaunista maasikatega.

2 kommentaari:

Unknown ütles ...

See on lihtsalt super magustoit!! Tahtsin perele midagi kiirelt valmistada ja sai valitud see retsept, kuid lisasin veel ca 2 spl kamajahu, sest kama meeldib meile kõigile:) Minu ema, kes muidu magusat ei armasta, kiitis seda taevani ja ütles, et no see teeb ikka restorani magustoidule ka ära! :D Üks mu vanematest vendadest küsis, et kas magustoitu on veel.. See tähendas, järgmisel päeval pidin seda uuesti tegema! :) Küll nad ei saanud aru, et mis krõbinad seal peal ja vahel on, neile hullult meeldisid kaerahelbed niimoodi, et mõnusalt magusad, karamellised ja mingi aeg hakkab see suhkur seal sulama ja läheb eriti mõnusaks. :) Seega suured tänud nii lihtsa ja super retsepti eest,tõesti väga palju kiidusõnu saanud! Ootan põnevusega uusi postitusi! Magusat marjaaega ja suve nautimist! ;)

Silja Luide ütles ...

Nii tore! :) mul on tõesti hästi hea meel selle üle, et retsept meeldis! :) ja aitäh Sulle heade soovide ja sõnade eest, Karolin! Soovin mõnusat marjaaega ja imeilusat suve Sullegi! :)