reede, 24. juuli 2015

Suvine lemmik - kitsejuustu-maasika salat grillitud nektariinide ja kanaga


Üks lihtne ja maitsev salat marineeritud ja grillitud mahlase kanaliha, kitsejuustu, maitsva kastme, grillitud virsikute või nektariinide ja maasikatega. Peale röstisin veel paar peotäit seedermänni- ja päevalilleseemneid ning selle suve lemmik-salat oligi sündinud!:) Nagu teist suvist lemmikut ehk mõnusat maasikate ja grillkanaga salatit, saab ka seda rooga teha eelmisel päeval grillitud kanast. Kui aga jääke pole ja ei viitsi grilli kuumaks ajada või ilm on tavapäraselt vihmane, tuuline ja külm, saab nii kana kui ka nektariine hõlpsasti ahjus küpsetada. Head isu ja ilusat nädalavahetust! :)



Marinaad:
4 sl balsamico't
1 sl suhkruroosiirupit (Dan Sukker) või vedelat mett
1 sl extra virgin oliiviõli
musta pipart

500-600 g kanafileed
4 nektariini
100 g spinatit
u 200 g maasikaid
110 g (1 pakk) pehmet kitsejuustu
1 väike punane sibul (soovi korral)
paar peotäit röstitud piinia-, seedermänni-, kõrvitsa- ja/või päevalilleseemneid

Kaste:
2 sl balsamico't
1 tl suhkruroosiirupit (Dan Sukker) või vedelat mett
4 sl extra virgin oliiviõli
soola, pipart

Sega omavahel marinaadiained, aseta kanafileed selle sisse ja keera liha marinaadis, et see oleks ühtlaselt kaetud. Aseta kaheks tunniks külmkappi ja käi aeg-ajalt fileesid marinaadis keeramas. 

Võta kana 30 min enne grillimist külmast välja. Küpseta fileesid grillil mõlemalt poolt u 8 minutit kuni need on läbi küpsenud. Võid kana ka ahjus valmistada. Selleks prae kana kuumal pannil natukese õli sees kummaltki poolt u 2-3 minutit (paksemaid fileesid kindlasti ka külgedelt) ning seejärel küpseta ahjus 200 kraadi juures 15-17 minutit. Puista lihale peale soola(helbeid) ja lase enne lahtilõikamist vähemalt 10 minutit seista.

Poolita nektariinid, eemalda kivid, lõika sektoriteks ja nirista peale pisut õli. Grilli puuvilju u 3 minutit (ahjus soovitan kasutada ringõhuga ülagrilli), kuni need on pehmed ja pruunistunud.  Tükelda kitsejuust, lõika sibulast õhukesed viilud. Suuremad maasikad lõika samuti viiludeks, väiksemad võid terveks jätta. Laota pestud ja kuivatatud spinatilehed kas neljale taldrikule või suurele vaagnale, puista peale ülejäänud koostisained ning kõige viimasena aseta viilutatud kana. 

Kastme jaoks sega omavahel siirup või mesi ja palsamiäädikas ning vala ühtlase peene joana ise samal ajal vispeldades hulka oliiviõli, et tulemuseks oleks kreemja konsistentsiga kaste. Maitsesta soola ja pipraga ning nirista salatile. Jahvata salatile veel musta pipart ja naudi!



1 kommentaar:

Teedeehitus ütles ...

Väga mõnus suvesalat ;)